Eskiden aşure yerken hangisinin ilk ağza geleni çıkarılarak yıkanıp, bereket getirdiğine inanıldığından para kesesine atılırdır?

Eskiden aşure yerken hangisinin ilk ağza geleni çıkarılarak yıkanıp, bereket getirdiğine inanıldığından para kesesine atılırdır?  nohut na...

11 Mart 2015 Çarşamba

Şadan Kalkavan kimdir?


Şadan Kalkavan kimdir?

1939’da Rize’de doğan Şadan Kalkavan, Fenerbahçe’nin unutulmaz isimlerinden biriydi. Sarı lacivertli kulübün 1995-1996 sezonunda kulübün futbol şube sorumlusu olarak görev yapan Kalkavan, eski kulüp başkanı Ali Şen’le yaşanan anlaşmazlık sonucu görevinden istifa etti. Daha sonra ise bir sonraki başkan Aziz Yıldırım'ın yönetimine girdi. Fenerbahçe'nin bir diğer başarılı yöneticisi ve eski futbolcusu Selim Soydan ile birlikte değişmez bir ikili oldu. Futbol şubesini birlikte yönetti. Hatta Aziz Yıldırım'ın başkanlığı döneminde Soydan'la beraber Fatih Terim'e Fenerbahçe teknik direktörlüğü teklifini iletti. Şadan Kalkavan, Aziz Yıldırım kazandığı 2009 seçiminde ona karşı başkan adayı oldu. Kasım 2013 seçiminde ise yönetiminde yer almasa da, Aziz Yıldırım'ın karşısında Mehmet Ali Aydınlar'a olan desteğini açıkça belirtmişti.

0 yorum:

Yorum Gönder