Eskiden aşure yerken hangisinin ilk ağza geleni çıkarılarak yıkanıp, bereket getirdiğine inanıldığından para kesesine atılırdır?

Eskiden aşure yerken hangisinin ilk ağza geleni çıkarılarak yıkanıp, bereket getirdiğine inanıldığından para kesesine atılırdır?  nohut na...

11 Mart 2015 Çarşamba

Saatler Ne Zaman İleri Alınacak 29 Mart 2015


Saatler Ne Zaman İleri Alınacak ?
Saatleri ne zaman ileri alıcağız ?
Saatler ne zaman ileri alınacak ?
Neden saatleri ileri alıyoruz ?
Ekim 2014 de geri alınan saatler 29 Mart 2015 günü saat 03.00‘de bir saat ileri alınacak. Bakanlar Kurulu kararı ile Mart ayının son haftasında yaz saati uygulaması başlıyor.
Geçtiğimiz yıl yerel seçimlerle aynı güne denk gelen yaz saati uygulaması bu nedenle bir gün geç ileri alınmıştı. Bu sene ise normal tarihinde yani planlanan zamanında ileriye alınacak.
Saatler ne zaman ileri alınacak: 28 Mart Cumartesi’yi 29 Mart Pazar’a bağlayan gece saat 03.00’de saatleri bir saat ileri alacağız.
Neden saatleri ileri alıyoruz: Bir ülkede gün ışığından sabahları daha az, öğleden sonra ise daha çok yararlanmak için periyodik olarak değiştiriliyor. Sonbaharda geri alınan saatler, ilkbaharda da ileri alınıyor. Böylelikle güneş ışığından daha çok yararlanma imkanı doğuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder