Eskiden aşure yerken hangisinin ilk ağza geleni çıkarılarak yıkanıp, bereket getirdiğine inanıldığından para kesesine atılırdır?

Eskiden aşure yerken hangisinin ilk ağza geleni çıkarılarak yıkanıp, bereket getirdiğine inanıldığından para kesesine atılırdır?  nohut na...

13 Mart 2015 Cuma

Cild güzelleştiren yiyecekler


Cild güzelleştiren yiyecekler
Cildimi güzelleştirecek yiyecekler
Cildinizi yenileyen ve bakım adı altında yüzlerce lira ödeyerek aldığınız ürünleri artık bir kenara bırakın ve işe yaramaz bu ürünlerin yerine doğal yolları deneyin.Ağızdan aldığımız pek çok sebze ve meyve cildimizi yeniler; taze, aknelerden arınmış, canlı, ışıltılı bir görünüme kavuşmalarını sağlar. Gelin bunlara birlikte bakalım.

Bitter çikolata: İçindeki flavonoidler ve antioksidan maddelerle cildinizin dostu ve güneş hasarına karşı koruyucu. Ayrıca kakao, atar damarları genişleterek cildinize giden kan miktarını artırıyor ve cildiniz daha sağlıklı hale geliyor.
Somon : Endişe, stres ve depresyonla savaşan bir mucize yiyecek. İçinde bol miktarda bulunan vitamin D, beyin, kalp, kemik sağlığı için önemli ve bizi kolon kanserinden koruyor.
Hindistan cevizi yağı : Doymuş yağ asidi deposu, antibakteriel ve antiviral özellikler taşıyan enfeksiyon, akne ve virüslerle savaşan bir besin maddesi.
Yeşil çay: Sıcak tüketildiğinde ortama salınan anti oksidan özellikteki kateşinler sayesinde kanseri önlemekte ve anti enflamatuar etkileri görülmekte. Aynı zamanda tansiyonu düşürücü, gevşetici ve stresi önleyici etkisi de mevcut.
Ispanak: Mutlaka günlük alınması gereken bir besin. Demir, folat, klorofil, E vitamini, magnezyum, A vitamini, sebze proteini, ve Vitamin C içeren müthiş bir besin, içinde adeta yok, yok.
Kendir , kenevir, ayçiçeği, kabak, keten tohumları : Cildiniz için çok önemli tohumlar.. Bunlar derideki kırışıklık ve aknelerle savaşan en önemli besinlerden . Kabak ve ayçiçeği selenyum, E vitamini, magnezyum ve protein açısından çok zengin.
Kereviz : İçindeki K vitamini sayesinde kan basıncını düşürürü ve kan dolaşımını daha sağlıklı kılar. Stresle savaşan bu bitki, akne oluşumunu, migren ve hatta kanser oluşumunu azaltabiliyor.
Papaya: Tropikal bir meyve olan papayanın 100 gramında sadece 39 kalori var ve 0 kolesterollü.. Düşük fruktoz şekeri ihtiva ediyor ve sindirim için mükemmel.
Havuç: Sadece gözler için değil cildiniz için de önemli! İçeriğindeki A vitamini, cildin dış katmanlarında aşırı hücre oluşumunu ve birikimini engeller.

0 yorum:

Yorum Gönder