Eskiden aşure yerken hangisinin ilk ağza geleni çıkarılarak yıkanıp, bereket getirdiğine inanıldığından para kesesine atılırdır?

Eskiden aşure yerken hangisinin ilk ağza geleni çıkarılarak yıkanıp, bereket getirdiğine inanıldığından para kesesine atılırdır?  nohut na...

8 Mayıs 2015 Cuma

Zeki Alasya Kimdir ?


Zeki Alasya Kimdir ?Zeki Alasya Kimdir ?
Zeki Alasya Hayatı
Zeki Alasya 

Türk tiyatrosu ve sinemasının iyi, komik, düşündüren bazen de ağlatan adamı Zeki Alasya… Metin Akpınar’ın yarısı Zeki Alasya…

Zeki Alasya Hayatı
Oyuncu ve yönetmen Zeki Alasya… Karaciğer hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede bugün saat 10.32’de hayatını kaybeden Zeki Alasya arkasında pek çok gözü yaşlı insan bırakıp gitti. 18 Nisan 1954 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Zeki Alasya Robert Koleji’nin orta bölümünü bitirdi. 1959 yılında amatör olarak tiyatroya başladı. Dekoratörlük, rehberlik derken Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nun kurucuları arasındaki isim oldu.

Zeki Alasya Kimdir ?
Sinema ile 1973 yılında tanışan Zeki Alasya Metin Akpınar ile bir çok filmde başrolde rol aldı. Artık Zeki denince Metin, Metin denince Zeki akla gelir olmuştu. Onlar bir bütünün iki yarısından başka bir şey değillerdi. Zeki Alasya pek çok filmin yanı sıra yine pek çok dizide de rol aldı.

0 yorum:

Yorum Gönder