Eskiden aşure yerken hangisinin ilk ağza geleni çıkarılarak yıkanıp, bereket getirdiğine inanıldığından para kesesine atılırdır?

Eskiden aşure yerken hangisinin ilk ağza geleni çıkarılarak yıkanıp, bereket getirdiğine inanıldığından para kesesine atılırdır?  nohut na...

18 Mayıs 2015 Pazartesi

Yaşlılık maaşı ne kadar? Yaşlılık maaşı alma şartları nelerdir?


Yaşlılık maaşı ne kadar? Yaşlılık maaşı alma şartları nelerdir?
Yaşlılık maaşı ne kadar? 
Yaşlılık maaşı alma şartları nelerdir?
Yaşlılık maaşı şartları nelerdir?

Yaşlılık sebebiyle çalışma imkanı bulamayan kişilerin ve bu kişilere bakmakla yükümlü olan vatandaşların bulunmaması durumlarında devlet tarafından bağlanan aylığa SSK/SGK 65 yaş aylığı bir diğer adıyla da yaşlılık aylığı denilmektedir. Halk dilinde muhtaç aylığı da denir. Yaşlıların azda olsa bir gelirlerinin olması ve muhtaç durumuna düşmemeleri adına bu aylığın bağlanabilmesi için 65 yaşını tamamlamaları gerekir ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmamaları gerekir. Aynı zamanda bu kişilere bakan bir kimsenin bulunmaması da gerekir.


Kimler 65 aylığı alabilir?
Şu anki sisteme göre bir kişiye 65 yaş aylığı bağlanabilmesi için temel olarak dört koşulun bulunması gerekiyor. Buna göre, ilgili kişi 65 yaş üzerinde olacak, SGK'dan herhangi bir aylık ve gelir almayacak, çalışmıyor olacak ve muhtaç durumda bulunacak.




0 yorum:

Yorum Gönder