Eskiden aşure yerken hangisinin ilk ağza geleni çıkarılarak yıkanıp, bereket getirdiğine inanıldığından para kesesine atılırdır?

Eskiden aşure yerken hangisinin ilk ağza geleni çıkarılarak yıkanıp, bereket getirdiğine inanıldığından para kesesine atılırdır?  nohut na...

19 Mart 2015 Perşembe

Gbt Sorgulama


Gbt Sorgulama
Gbt Sorgulama Nasıl Yapılır?
Gbt Sorgulama yapma

Genel Bilgi Toplama Merkezi bilgilerinizi E-Devlet sisteminin online hizmetler sayesinden internet üzerinden öğrenebilirsiniz. 2008 yılından bu yana hizmet veren E-Devlet sistemi sayesinden GBT sorgulaması yapabilirsiniz.


GBT sorgulaması yapmak için ilk olarak Adalet Bakanlığının resmi web sayfasının bulunduğu E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine giriş yapmak için E-Devlet şifrenizin olması gerekir. Eğer E-Devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesinden 2 lira karşılığında E-Devlet şifresi alabilirsiniz.
İlk yapmanız gereken işlem aşağıda verdiğimiz Adli Sicil Sorgulama menüsüne girerek kimlik doğrulamaktır.
.C. kimlik numarası ve E-Devlet şifresi alanlarını eksiksiz doldurarak sisteme giriş yapabilirsiniz.
Sisteme giriş yaptıktan sonra adli sicil kaydı butonuna tıklayınız ve açılan pencerede kurum türü, belgenin neden verileceği, belgenin nereye verileceği bilgilerini doldurunuz. Tüm işlemleri eksiksiz yaptıktan sonra sabıka sorgulama işleminizi bitirebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder