Eskiden aşure yerken hangisinin ilk ağza geleni çıkarılarak yıkanıp, bereket getirdiğine inanıldığından para kesesine atılırdır?

Eskiden aşure yerken hangisinin ilk ağza geleni çıkarılarak yıkanıp, bereket getirdiğine inanıldığından para kesesine atılırdır?  nohut na...

16 Mart 2015 Pazartesi

2015 YGS sınav soruları


2015 YGS sınav soruları
2015 YGS sınav soruları Açıklandı

Üniversiteye giden yolda ilk maraton sona erdi.
Yaklaşık 2 milyon aday, YGS aşamasını atlattı. 160 dakika süren YGS’de adaylara, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı sorular yöneltildi. Adaylara Türkçe’den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru soruldu. ÖSYM, sınavın tamamlanmasının ardından soruların yüzde 20’sini (32 soru) internet sitesinde yayımlayacak. Soruların yüzde 80’i ise YGS sonuçları açıklandıktan sonra adayların erişimine açılacak. Adaylar soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (ais.osym.gov.tr) üzerinden T.C. kimlik numaraları ve kişisel şifreleriyle görebilecek. Bu sorulara ait telif hakları bedelli ya da bedelsiz olarak hiçbir kişi veya kuruluşa devredilmeyecek ve bu soruların kişisel ya da toplu her türden paylaşımı (basımı, yayımı, dağıtımı) yasak olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder